Pouw Abcoude, Keurslager

Onze runderen

Vertrouwde kwaliteit voor een eerlijke prijs.
Ons Rundvlees is van het ras Verbeterd Roodbont Dikbillen. Dit is op en top Hollands vlees, geboren, grootgebracht en geslacht in Nederland. Onze vrouwelijke runderen grazen op nog geen 500 meter van onze winkel op de landerijen tussen Abcoude en Baambrugge. Op deze boerderijen staat het welzijn van de runderen hoog in het vaandel. Hier hebben de runderen op de diverse weilanden voldoende leefruimte en beschikken ze over ruime en schone stallen, waar ze op een dik bed van stro kunnen liggen.
De voeding van de runderen bestaat uit een combinatie van o.a. gras, maïs, aardappels en gedroogde granen. Dankzij deze natuurlijke voeding en ons eigen rijpingsproces krijgt het vlees zijn fijne structuur en volle smaak. Daarom is dit voor ons het beste stukje rundvlees: verantwoord, gezond en smaakvol.

De perfecte biefstuk bakt u zelf

Voor een goede biefstuk hoeft u dus niet naar een restaurant, die bakt u zelf. Met onderstaande tips kan het niet misgaan.

  • Het is belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is. Haal het tijdig uit de koelkast.
  • Het vlees kan in de pan als het schuim van de boter is weggetrokken.
  • Snel dichtschroeien en de zaak in beweging houden is belangrijk.
  • Een biefstuk van 2 cm dik is na 1 minuut bakken per kant nog bijna rauw, na 3-4 minuten per kant is hij doorbakken.
  • Bestrooi het vlees pas na het bakken met zout.
  • Op www.keurslager.nl vindt u de lekkerste biefstukrecepten.

 

Onze biefstuk komt van vleeskoeien die vlakbij grazen

Pouw Abcoude, Keurslager

Hoogstraat 21
1391BR Abcoude
0294281224
0294288147

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten