De herkomst van ons varkensvlees

Ons varkensvlees komt van het Duroc varken. Zij leven op onze vaste boerderij Heyde Hoeve in het Brabantse Nuenen. De zeugen en biggen leven bij elkaar in een stressvrije omgeving. Ze leven in groepen in open stallen met voldoende ruimte voor beweging en rust met dagelijks vers stro en speeltjes. De varkens krijgen droogvoer bestaande uit diverse granen aangevuld met plantaardige eiwitten, vitamines en mineralen aangevuld met o.a. aardappelstoomschillen, kaaswei en tarwegist. Er bestaat een korte afstand tussen slacht en slager; vandaag geslacht, morgen bij ons in de winkel! Het vlees heeft een goede vlees/vet verhouding met
weinig overtollig vocht waardoor het vlees snel  dichtschroeit en van binnen mals blijft.

 

  •  

    Bacon 

     
  •  

    Balkenbrij 

     
  •  

    Fricandeau 

     
  •  

    Hamlap 

     
  •  

    Hamschijf 

     
  •  

    Karbonades 

     
  •  

    Karbonades 

     
  •  

    Nasi/bamivlees 

     
  •  

    Procureur 

     
  •  

    Rookworst 

     
  •  

    Saucijs 

     
  •  

    Schnitzel 

     
  •  

    Slavink 

     
  •  

    Sparerib 

     
  •  

    Spekblokjes 

     
  •  

    Speklap 

     
  •  

    Varkensfilet 

     
  •  

    Varkenshaas 

     
  •  

    Varkenslap 

     
  •  

    Varkensoester 

     
  •  

    Varkensrollade 

     
  •  

    Varkensrollade 

     
  •  

    Wangetjes 

     
  •  
  •  

Ons varkensvlees

Boerderij de Heyde Hoeve staat in het dorpje Gerwen, gemeente Nuenen. Sinds 1955 is de boerderij in handen van de familie Schepers. In de oude boerderij hielden ze koeien en varkens. Mien en Karel kregen 5 kinderen. Zoon Tiny nam het bedrijf over van zijn ouders en specialiseerde zich in de varkens. Hij is de huidige eigenaar en renoveerde de oude stallen en de boerderij. De Heyde Hoeve is de bakermat van samenwerking Heyde Hoeve. Een samenwerking van varkensboeren met aandacht en zorg voor het dier en behoud van de natuurlijke omgeving. Heyde Hoeve varkensvlees is van uitstekende kwaliteit. De varkens zijn van het Duroc-ras. Duroc varkens staan bekend om hun uitstekende vleeskwaliteit. Het vlees van onze varkens is mooi gemarmerd, het heeft meer ‘intramusculair vet’. Het vlees is vol van smaak en is mals en sappig. Het Heyde Hoeve varken is in 2012 verkozen tot “Beste Varken van Nederland”, op smaak en duurzaamheid!

Heyde Hoeve heeft gekozen voor het duurzaam houden van de varkens. Dat houdt in dat de varkens op een respectvolle, diervriendelijke manier worden gehouden in de moderne stallen. De varkens hebben voldoende ruimte en een aparte lig-, eet-, drink- en mestplaats. De verzorgers spelen een grote rol als het gaat om het welzijn van de varkens. Zo krijgen de varkens dagelijks een hand stro. Lekker om in te wroeten en goed voor het contact met de verzorger. Verder zijn er speeltjes in de stal voor afleiding. De moederdieren hebben nestmateriaal in de kraamstal en de biggen blijven 4 weken bij de moeder. Daar krijgen ze naast de moedermelk ook pap om de overgang naar vaste voeding zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Het menu van de varkens bestaat uit granen die zoveel mogelijk in de omgeving worden geoogst. Daarnaast wordt het voer aangevuld met brijvoer. Een zeer smaakvol voer met o.a. wei van de kaas, aardappelstoomschillen en bierborstel. Efficiënt voerverbruik is essentieel om ook volgende generaties te kunnen laten genieten van een lekker stukje vlees. Door de manier van varkens houden in stallen, heeft Heyde Hoeve een optimaal voerverbruik. Daardoor wordt de uitstoot van CO2 beperkt! In de stallen wordt de mest opgevangen en deze wordt in een biogasinstallatie omgezet in groene stroom.

Pouw Abcoude, Keurslager

Hoogstraat 19-21
1391BR Abcoude
0294281224

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten