De herkomst van ons rundvlees

Wij verkopen het Hollands Roodbont ras. Deze runderen groeien op bij onze neef Marcel Pouw op zijn boerderij tussen Abcoude en Baambrugge. De dieren leven vrij in de wei en in open en ruime stro-stallen. Het voer bestaat uit natuurlijke ingrediënten met een mix van granen, hooi, mais en lijnzaad. Wij zijn zelf betrokken bij het volledige proces van geboorte tot aan slacht en ons vlees kenmerkt zich door de fijne structuur, malsheid en de volle smaak.

Onze runderen

Vertrouwde kwaliteit voor een eerlijke prijs.
Ons rundvlees is van het ras Hollands Roodbont. Dit is op en top Hollands vlees, geboren, grootgebracht en geslacht in Nederland. Onze vrouwelijke runderen grazen op nog geen 500 meter van onze winkel op de landerijen tussen Abcoude en Baambrugge. Op deze boerderij staat het welzijn van de runderen hoog in het vaandel. Hier hebben de runderen op de diverse weilanden voldoende leefruimte en beschikken ze over ruime en schone stallen, waar ze op een dik bed van stro kunnen liggen.
De voeding van de runderen bestaat uit een combinatie van o.a. gras, maïs, aardappels en gedroogde granen. Dankzij deze natuurlijke voeding en ons eigen rijpingsproces krijgt het vlees zijn fijne structuur en volle smaak. Daarom is dit voor ons het beste stukje rundvlees: verantwoord, gezond en smaakvol.

Onze runderen
De perfecte biefstuk bakt u zelf

De perfecte biefstuk bakt u zelf

Voor een goede biefstuk hoeft u dus niet naar een restaurant, die bakt u zelf. Met onderstaande tips kan het niet misgaan.

  • Het is belangrijk dat het vlees op kamertemperatuur is. Haal het tijdig uit de koelkast.
  • Het vlees kan in de pan als het schuim van de boter is weggetrokken.
  • Snel dichtschroeien en de zaak in beweging houden is belangrijk.
  • Een biefstuk van 2 cm dik is na 1 minuut bakken per kant nog bijna rauw, na 3-4 minuten per kant is hij doorbakken.
  • Bestrooi het vlees pas na het bakken met zout.
  • Op www.keurslager.nl vindt u de lekkerste biefstukrecepten.

 

Onze biefstuk komt van vleeskoeien die vlakbij grazen

Klaprib

  •  

    Bavette 

     
  •  

    Biefstuk 

     
  •  

    Brisket 

     
  •  

    Chateaubriand 

     
  •  

    Diamanthaas 

     
  •  

    Duitse Biefstuk 

     
  •  

    Doorregen stooflap 

     
  •  

    Entrecote 

     
  •  

    Hacheevlees 

     
  •  

    Hacheevlees 

     
  •  

    Hacheevlees 

     
  •  

    Hamburger 

     
  •  

    Klapstuk 

     
  •  

    Koetsierstuk 

     
  •  

    Kogelbiefstuk 

     
  •  

    Kogelbiefstuk 

     
  •  

    Magere runderlap 

     
  •  

    Mergpijp 

     
  •  

    Ossenhaas 

     
  •  

    Ossenstaart 

     
  •  

    Pianostuk 

     
  •  

    Ribeye 

     
  •  

    Rosbief 

     
  •  

    Rosbief 

     
  •  

    Rosbief 

     
  •  

    Rundergehakt 

     
  •  

    Runderriblap 

     
  •  

    Runderrollade 

     
  •  

    Schenkel 

     
  •  

    Soepvlees 

     
  •  

    Shortrib 

     
  •  

    Stooflap 

     
  •  

    Stooflap 

     
  •  

    Sukadelap 

     
  •  

    Tartaar 

     
  •  

    Tomahawk 

     
  •  

    Tong 

     
  •  

    Tournedos 

     
  •  

    Vinkenlap 

     
  •  

    Wang 

     
  •  

    Zijlende 

     

Pouw Abcoude, Keurslager

Hoogstraat 19-21
1391BR Abcoude
0294281224

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten