Pouw Abcoude, Keurslager

Onze varkens

Ze scharrelen vrolijk door het hok, onze varkens van het Belgische Piétrain ras, gekruist met het Landras. Bij onze Nederlandse boeren, welke voldoen aan het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV), hebben ze het goed naar hun zin. In de bedrijfsvoering van deze varkenshouders - familiebedrijven met liefde voor hun vak - staat duurzaamheid en dierwelzijn centraal. De varkens hebben een vast dag- en nachtritme, leven op stro in ruime stallen en vermaken zich met speeltjes wat aansluit bij hun natuurlijke behoeften. Wij kiezen uitsluitend voor vlees van het vrouwtjesvarken, de gelt. Door de veelzijdigheid van de voeding, bestaande o.a. uit diverse graansoorten, heeft dit vlees een laag vetgehalte en is het toch bijzonder mals en smaakvol. Tevens heeft dit vlees minder overtollig vocht, waardoor uw vlees snel dicht schroeit en sappig blijft.

Pork Best varkensvlees

Pork Best varkensvlees, kwaliteit die geproefd mag worden! Heeft u zin in een malse varkenshaas, een sappige karbonade of een kruidige speklap? U hoeft geen keukenprins(es) te zijn om een tongstrelend stukje vlees te bereiden. Begin eenvoudigweg met de keuze voor Pork Best varkensvlees. U begint dan goed, met vlees dat mals is en niet te vet of te mager. Precies goed. De basis voor deze kwaliteit wordt gelegd… op de boerderij. 

Wat is Pork Best varkensvlees

Het Pork Best varkensvlees is vlees van varkens van Hollandse boeren. Daar scharrelen ze vrolijk door het hok. Varkens van het Pietran ras, gekruist met het Landras. Deze varkens hebben het echt in zich: als ze het naar hun zin hebben en op de juiste wijze worden gevoerd, laten ze een gezonde vleesgroei zien. En dat gebeurt ook; want bij de boer hebben ze het goed. Het zijn familiebedrijven met liefde voor het vak.

Een vrouwtjesvarken noemen we een gelt, een mannetjesvarken een beer. Pork Best varkensvlees is altijd vlees van een gelt. En dat is goed nieuws! Het vlees van de gelt is namelijk altijd mals en bijzonder smaakvol. Vleeskenners kiezen daarom altijd voor gelten.

Ze hebben een goed leven gehad bij de boeren. Dat is een kwestie van dierwelzijn en duurzaamheid. Zo hebben de varkens een dag- en nachtritme, krijgen ze veel bewegingsruimte en vermaken ze zich met speeltjes. Ook zijn ze gehuisvest in groepen. Voor een sociaal dier als het varken is dat een plus! Het welzijn op de boerderij belonen de varkens met een gezonde vleesgroei.

Vlees met een Keurmerk

Het Pork Best varkensvlees voldoet aan de eisen van het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. Het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees past precies bij Pork Best. Het vlees is afkomstig van varkenshouders die aan dit keurmerk voldoen. Deze familiebedrijven zorgen samen met de dierenarts goed voor hun dieren; ze gebruiken zo min mogelijk antibiotica. De boerderijen zijn diervriendelijk ingericht. Ook streven de varkenshouders naar een duurzame bedrijfsvoering, met zo min mogelijk milieubelasting en een laag (groene) energieverbruik.

Een snelle kennismaking met Pork Best?

  • Het lekkerste varkensvlees voor fijnproevers
  • Droog in de pan, sappig op het bord
  • Uitstekende vlees/vetverhouding en volle smaak
  • Afkomstig van Hollandse boerderijen
  • Altijd vers: vandaag geslacht, morgen bij de slager
  • Eerlijk en duurzaam van boer tot bord

Om bovenstaande redenen verkopen wij alleen Pork Best varkensvlees!!!

Je kunt elke dag iets anders op tafel zetten. Geen inspiratie? We helpen je graag.

Pouw Abcoude, Keurslager

Hoogstraat 21
1391BR Abcoude
0294281224
0294288147

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten