Beste Klant,

"Duurzaamheid" is een begrip dat op dit moment volop in de aandacht staat.
Voor onze Keurslagerij is duurzaam werken niet iets nieuws, maar iets vanzelfsprekends waar we al vele jaren mee bezig zijn.

Sinds 1965 zit onze familieslagerij aan de Hoogstraat in Abcoude. Wij hebben altijd bewust gekozen voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. We werken, als het kan, met dieren uit één stuk, die we zelf selecteren in samenspraak met onze boeren. Zo bestaat er geen twijfel of alle onderdelen van dezelfde hoge kwaliteit zijn en weten we zeker dat er geen waardevol vlees wordt verspild. We gebruiken alle delen in onze eigen worstmakerij en bij de bereiding van onze maaltijden. Op die manier werken we dus het liefst: controle houden en verspilling voorkomen. Alles in eigen hand. Het vlees verwerken we tot verse producten in eigen keuken.

Met passie en overtuiging staan wij al jaren voor het belang van (h)eerlijk vlees. We werken samen met boeren uit de regio omdat zij hun dieren grootbrengen met diervriendelijke veeteeltmethoden en verantwoorde voeding. Dit proef je zeker terug in de pure smaak van het vlees. Bovendien zijn deze boeren vooruitstrevend op het gebied van de opvang van mest die via een biogasinstallatie wordt omgezet in groene stroom. Tenslotte houden we door lokale productie de lijnen kort, waardoor het milieu blijft verschoond van lange transporten.

Naast de zorg voor onze kwaliteitsproducten organiseren we ook andere facetten van ons bedrijf zo duurzaam mogelijk.

Zuinig met energie

Met het hele team zijn we dagelijks heel bewust bezig met hoe we energie gebruiken. Bijna vanzelfsprekend scheiden we ons afval en verzamelen we ons vet om dit her te gebruiken. We proberen om de kraan zo min mogelijk te laten lopen. Wij vinden het een sport om zo energiezuinig mogelijk te werken!

Verpakkingsmateriaal

Wij proberen ons verpakkingsmateriaal zo milieuvriendelijk in te zetten. Allereerst zijn alle plastic tasjes vervangen door papieren tassen. Daarnaast maken wij onze tassen en zakjes van 100% gerecycled papier. Veel klanten vragen ons ook bewust om voor hun bestelling geen onnodig verpakkingsmateriaal te gebruiken. We houden de markt nauwlettend in de gaten naar mogelijkheden om onze verpakkingen verder te verduurzamen.

Hollandse-biefstuk-Proef-1-2021-LR
Entrecote-Oven-Proef-1-2021-HR

Bewust inkopen

Wij gebruiken al het vlees dat hier binnenkomt. Dat betekent dat we dagverse producten maken met het vlees dat voorhanden is. Consequentie is dat we soms ook op=op moeten hanteren. We kopen bewust onze grondstoffen in en maken bijna alles zelf. Ambachtelijk. Dat is niet alleen lekkerder, maar ook duurzaam.

Eet minder, eet beter!

Vlees past in een gevarieerd voedingspatroon. Het is lekker en bevat goede bouwstoffen. De laatste jaren eten we minder vlees. Dat is goed voor onze planeet, want alle dieren zorgen voor veel uitstoot van CO2. Een goede ontwikkeling dus! Op de avonden dat je wel kiest voor een stukje vlees, kies dan voor een écht goed stuk vlees. Vlees dat is geproduceerd met zorg voor dier en milieu. Beter voor u en beter voor de dieren.

Pouw Abcoude, Keurslager

Hoogstraat 19-21
1391BR Abcoude
0294281224

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten