Kalfsvlees is mooi, zacht vlees. Het heeft een bepaalde frisheid, die je ook wel bij lamsvlees proeft. De smaak is nog niet zo vol als bij volwassen runderen of schapen, maar wel duidelijk aanwezig. En dat in combinatie met een heel malse structuur.
Ons kalfsvlees is afkomstig van geselecteerde boerderijen in Nederland. De kalveren worden allemaal geboren en groot gebracht in Nederland waar de boer extra aandacht heeft voor het welzijn van zijn dieren. De kalveren leven en zogen bij de moeder gedurende 28 tot 30 weken. Het voer dat de kalveren krijgen bestaat uit een mix van melk en ijzerhoudende voeding zoals mais. Ze groeien op in een verblijf met een overdekte uitloop waar ze voldoende bewegingsruimte krijgen om lekker rond te lopen.
Na ongeveer 28 tot 30 weken worden de kalveren naar de slacht gebracht met een kleinschalig vervoer en een korte reistijd met vaste medewerkers. Respect voor het dier en hygiëne staan hier hoog in het vaandel. De verwerking van het vlees en het zelf uitsnijden gebeurt vervolgens in onze eigen slagerij. Het kalfsvlees heeft een hele fijne structuur, is mals en heeft een volle smaak. We snijden voor u een stuk kalfsvlees op maat en helpen u graag met het juiste bereidingsadvies!