Zacht van structuur

Kalfsvlees is mooi, zacht vlees. Het heeft een bepaalde frisheid, die je ook wel bij lamsvlees proeft. De smaak is nog niet zo vol als bij volwassen runderen of schapen, maar wel duidelijk aanwezig. En dat in combinatie met een heel malse structuur. 

De herkomst van ons kalfsvlees

Ons kalfsvlees is afkomstig van geselecteerde boerderijen in Nederland. De kalveren worden allemaal geboren en groot gebracht in Nederland waar de boer extra aandacht heeft voor het welzijn van zijn dieren. De kalveren leven en zogen bij de moeder gedurende 28 tot 30 weken. Het voer dat de kalveren krijgen bestaat uit een mix van melk en ijzerhoudende voeding zoals mais. Ze groeien op in een verblijf met een overdekte uitloop waar ze voldoende bewegingsruimte krijgen om lekker rond te lopen.

Na ongeveer 28 tot 30 weken worden de kalveren naar de slacht gebracht met een kleinschalig vervoer en een korte reistijd met vaste medewerkers. Respect voor het dier en hygiëne staan hier hoog in het vaandel. De verwerking van het vlees en het zelf uitsnijden gebeurt vervolgens in onze eigen slagerij. Het kalfsvlees heeft een hele fijne structuur, is mals en heeft een volle smaak. We snijden voor u een stuk kalfsvlees op maat en helpen u graag met het juiste bereidingsadvies!

Saltimbocca-Pompoenrisotto-kalf-kalfslapjes-Proef-4-2020-LR

Gegrilde kalfsoester met sperziebonen en waterkerssalade

Hoofdgerecht
Kalf
Groenten, Vlees
4 personen
Makkelijk
0-20 minuten
Grill/Barbecue, Koken
Overig

Kalfsbiefstukje met voorjaarsgroenten en jus

Hoofdgerecht
Kalf
Onbekend
Aardappelen, Groenten, Vlees
4 personen
Gemiddeld
langer dan 60 minuten
Bakken, Koken
Overig

Kalfsentrecote met groentepalet

Hoofdgerecht
Kalf
Onbekend
Groenten, Vlees
4 personen
Makkelijk
0-20 minuten
Bakken, Blancheren
Overig

Pouw Abcoude, Keurslager

Hoogstraat 19-21
1391BR Abcoude
0294281224

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten